2022 solar and battery industry predictions

Mijn voorspellingen voor 2022 kwamen duidelijker in beeld nadat de California Public Utilities Commission een bom had laten vallen op de Californische zonne- en batterijopslagindustrie. NEM 3 kan niet worden beschouwd als nettometing, aangezien nieuwe zonne-klanten daadwerkelijk worden bestraft voor aansluiting onder dit tarief. Aangezien de Californische zonne- en opslagindustrie ernaar streeft om deze slecht gemotiveerde CPUC-beslissing aan te passen, hoop ik dat mijn voorspellingen over de impact van NEM 3 verkeerd blijken te zijn.

1. Californische nutsbedrijven die eigendom zijn van investeerders zullen hun beste jaar ooit hebben in 2022

Deze schuldbekentenissen – zoals ze beleefd worden genoemd door inwoners van Californië – zullen in 2022 recordwinsten boeken door de tarieven te verhogen, de kosten van klanten te verschuiven naar de winst van de aandeelhouders, de bonussen voor leidinggevenden te verhogen en miljarden meer toe te kennen aan belastingbetalers om de transmissie- en distributienetwerken te repareren die ze moesten de hele tijd in stand blijven. On the same subject : SEI, SolarReviews launch solar education scholarship fund for Spanish-speaking U.S. residents.

2. De NEM 3-transitie zal leiden tot record zonne-installaties in Q1 en Q2

Als gevolg hiervan zullen klanten zich haasten om zonne- en batterijsystemen te installeren voordat NEM 2 afloopt. To see also : DOE announces $5 million American-Made Solar Prize and new entrepreneurial networking tool. En wanneer NEM 3 van kracht wordt, verwacht ik de grootste neergang van zonne-installaties in de geschiedenis van de VS te zien.

3. Leveranciers hebben geen voorraad om te voldoen aan de Q1- en Q2-rush in Californië

We weten allemaal dat toeleveringsketens al zijn uitgerekt. Kritieke componenten voor zonne-energie en opslag zijn al schaars. On the same subject : KORE Power to build massive lithium-ion battery manufacturing facility in Arizona. Vanwege de NEM 3-piek in de vraag, zullen de voorraden krap zijn, zullen leveranciers zendingen rantsoeneren en kunnen de prijzen in de eerste helft van 2022 zelfs meer stijgen dan verwacht.

4. Nieuwe leveranciers van batterijsystemen richten zich meer op technologie dan op de behoeften van de klant

Naarmate meer en meer batterijopslagbedrijven producten op de markt brengen, zal hun onvermogen om de marketingvereisten van de klant in acht te nemen, hun verkoop doen ontsporen. Op basis van de verkoop van bestaande batterijsystemen met apparatuur van Tesla, SolarEdge, LG, Enphase en Generac, eisen klanten back-upstroom die de lichten ‘s nachts aanhoudt, wanneer we lichten nodig hebben. Duh. Klanten hebben ook back-upsystemen nodig die naadloos integreren met hun bestaande zonnestelsel. Systemen die alleen overdag back-upstroom bieden of de batterij niet kunnen opladen van zonne-energie tijdens een black-out, zullen geen marktaantrekkelijkheid krijgen.

5. Merkproductie voor zonne-energie in de VS zal toenemen

Vanwege hogere arbeidskosten en importkosten van componenten, zullen de productiekosten voor zonnemodules in de VS altijd hoger zijn dan bij de meeste overzeese fabrieken. Om aan de garantie-eisen van 25 jaar te voldoen, is een hoge mate van kwaliteit gedurende het gehele fabricageproces noodzakelijk. Beknibbelen op kwaliteit om lagere prijzen te bereiken is een kortetermijnstrategie die vaak resulteert in epidemische productmislukkingen. Wereldwijde modulebedrijven met diepe zakken en bekende merken zijn het best gepositioneerd om de premiumprijzen in rekening te brengen die nodig zijn om het kwaliteitsniveau te ondersteunen dat vereist is voor Amerikaanse klanten.

6. Slechte datacommunicatietechnologie zal batterijsystemen uitdagen

Fabrikanten van batterijsystemen en omvormers zullen blijvend worden uitgedaagd door een onbetrouwbare communicatie-infrastructuur. In tegenstelling tot gewone zonne-energiesystemen op het dak, vereisen energieopslagsystemen betrouwbare en relatief snelle communicatie. Elke zwakke schakel van de batterij naar de omvormer naar de cloud en terug naar de mobiele telefoon van de klant zal de klanttevredenheid beperken en de ondersteuningskosten verhogen. Andere slimme huistechnologieën worden geplaagd door deze problemen, daarom is de Connectivity Standards Alliance promoot een nieuwe standaard genaamd Matter.

7. Tekorten aan batterij-installateurs en technici zullen implementaties vertragen

Hoewel het tekort aan batterijapparatuur waarschijnlijk zal aanhouden, zal het tekort aan opgeleide elektriciens voor batterijsystemen – vooral degenen met computerexpertise – de wijdverbreide uitrol van energieopslagsystemen voor thuis en in het bedrijfsleven vertragen. Deze energieopslagsystemen vereisen niet alleen veel meer elektrische bedrading om back-upstroom te leveren, ze vereisen ook onsite datacombedrading en probleemoplossingsvaardigheden, evenals de bekwaamheid om tientallen bedieningsmodusopties op een mobiele telefoon-app te configureren.

8. Fabrikanten van kleine of onbekende batterijsystemen zullen geen markttractie krijgen

Ik krijg bijna net zoveel dagelijkse e-mails van kleine leveranciers van lithium-ionbatterijen als van bedrijven die me zonne-leads aanbieden. Helaas hebben deze kleine leveranciers niet de kwaliteitsreputatie, balans en systeemexpertise om te voldoen aan de behoeften van klanten die een systeemgarantie van meer dan 10 jaar eisen.

9. Slimme laadcontrolesystemen worden standaarduitrusting

Een gemiddeld huishouden verbruikt 30 kWh/dag, met een piekvermogen dat vaak meer dan 25 kW bedraagt ​​— wat gebruikelijk is als je EV wordt opgeladen als je aan het koken bent op een hete zomerdag. Een typische 10 kWh-batterij die is aangesloten op een omvormer van 7,6 kW kan niet aan deze energie- en stroomvereisten voldoen. Tenzij circuits worden omgeleid naar een essentieel laadpaneel, is de enige andere manier om betrouwbare back-upvoeding te bieden, door automatisch belastingen af ​​te schakelen tijdens een black-out. Slimme belastingcontrolesystemen, voor elk circuit of alleen voor de grootste circuits, zijn de beste manier om een ​​goede klantervaring te garanderen tijdens langdurige black-outs.

10. Het vermogen van de PV-module zal toenemen totdat de modules te groot worden om een ​​ladder op te dragen.

Hoewel de efficiëntie iets is toegenomen, zijn de meeste vermogenstoenames het resultaat van het simpelweg vergroten van de modules. 66-cels 450 watt residentiële modules zijn in aantocht. Modules met een hoger wattage vereisen minder vermogenselektronica, minder verpakking en minder stellingcomponenten. Deze grotere modules zijn echter moeilijker naar een dak te transporteren en verkleinen ook het dekkingsgebied van het dak.


Onze industrie kan niet veel doen aan COVID en andere onvoorziene gebeurtenissen met zwarte zwaan. Desalniettemin moeten we voorbereid zijn op het versnellen van aanvallen door fossiele brandstofbedrijven en nutsbedrijven die de inzet van achter de meter zonne-energie en opslag willen beperken. Industriebelangengroepen zoals SEIA, CALSSA en Vote Solar zijn essentieel, maar zijn geen vervanging voor massale volksprotesten. Het werk dat CALSSA doet in samenwerking met de Solar Rights Alliance biedt een sjabloon voor toekomstige belangenbehartiging op het gebied van zonne-energie en opslag in de Verenigde Staten – en het is nog niet te laat om aan deze inspanningen bij te dragen.

Comments are closed.